Antena 3 CNN Externe "Ultimul Faraon", ELIBERAT în dosarul uciderii protestatarilor egipteni. Află ce îl mai ţine acum după gratii pe Hosni Mubarak

"Ultimul Faraon", ELIBERAT în dosarul uciderii protestatarilor egipteni. Află ce îl mai ţine acum după gratii pe Hosni Mubarak

"Ultimul Faraon", ELIBERAT în dosarul uciderii protestatarilor egipteni. Află ce îl mai ţine acum după gratii pe Hosni Mubarak
16 Apr 2013   •   08:00

Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, va rămâne în detenţie chiar dacă a câştigat, luni, apelul făcut către Curtea de Casaţie împotriva condamnării lui, în iunie 2012, la închisoare pe viaţă, a anunţat televiziunea egipteană de stat, citată de CNN.

Un tribunal egiptean a decis luni ca Mubarak poate fi eliberat în cazul privind uciderea protestatarilor paşnici, în timpul revoltei din 2011, care a dus la îndepărtarea sa de la putere. Cu toate acestea, acelaşi tribunal a stabilit că fostul preşedinte trebuie să rămână în închisoare pentru acuzaţiile de corupţie care au apărut pe durata procesului.

Potrivit legii egiptene, sistemul are dreptul sa retina prizonierii timp de doi ani in aşteptarea procesului, însă tribunalele pot extinde perioada de detenţie pentru perioade scurte.

Mubarak a stat deja doi ani în închisoare, însă sederea sa a fost prelungită duminică cu 15 zile, aşa ca avocaţii fostului preşedinte au facut apel în ziua următoare.

Mubarak a participat la şedinţa de judecată pe targa, însă a fost transportat înapoi la spitalul militar din Cairo cu elicopterul.

Fostul lider de la Cairo părea relaxat şi a făcut de câteva ori cu mâna celor prezenţi în sală.

Hosni Mubarak a fost condamnat anul trecut, în cadrul primului proces, la detenţie pe viaţă pentru moartea a aproximativ 850 de persoane care au participat, în 2011, la protestele din Piaţa Tahrir.


×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak Egipt
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close