Antena 3 CNN Externe Turnul de control s-a alarmat văzând că avionul pleacă în direcția greșită. Ce a urmat a făcut înconjurul lumii

Turnul de control s-a alarmat văzând că avionul pleacă în direcția greșită. Ce a urmat a făcut înconjurul lumii

Turnul de control s-a alarmat văzând că avionul pleacă în direcția greșită. Ce a urmat a făcut înconjurul lumii
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    07 Sep 2016   •   19:36

Un avion al companiei malaeziene AirAsia X cu destinația Kuala Lumpur (Malaysia) a decolat de la Sydney și a aterizat la Melbourne, după ce pilotul a intrat într-o longitudine greșită pentru sistemul de navigație.

Incidentul s-a petrecut la 10 martie 2015, când un avion A330-300 al companiei AirAsia X a decolat de la Sydney cu destinația Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, dar turnul de control s-a alarmat văzând că aparatul pleacă în direcția greșită, se arată într-un raport publicat miercuri de Biroul Australian de Securitate a Transportului (ATSB) și citat de AFP.

Controlorii aerieni au prevenit echipajul dar încercările lor de a remedia problema au dus la dereglări suplimentare ale sistemului de navigație, sistemului de ghidare și controlului de zbor.

Pilotul care zbura pe A330 de 18 luni a decis să revină la Sydney, dar condițiile meteo nefavorabile l-au obligat să se îndrepte pe comandă manuală la Melbourne, unde a aterizat fără probleme.

Liniile aeriene AirAsia X s-au confruntat cu primul incident grav în decembrie 2014 când un avion al companiei s-a prăbușit în largul Indoneziei, provocând moartea a 162 de persoane.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avion aterizare Melbourne sydney
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close