Antena 3 CNN Externe Un avion cu 298 de oameni la bord s-a prăbuşit la graniţa ruso-ucraineană. Toţi pasagerii au murit. Separatiştii proruşi anunţă că au găsit cutia neagră a aeronavei

Un avion cu 298 de oameni la bord s-a prăbuşit la graniţa ruso-ucraineană. Toţi pasagerii au murit. Separatiştii proruşi anunţă că au găsit cutia neagră a aeronavei

Un avion cu 298 de oameni la bord s-a prăbuşit la graniţa ruso-ucraineană. Toţi pasagerii au murit. Separatiştii proruşi anunţă că au găsit cutia neagră a aeronavei
de M.C.    |    17 Iul 2014   •   20:40
Autoritãţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranziteazã estul ţării, după prăbuşirea avionului şi moartea celor 295 de oameni aflaţi la bord. Epava avionului Boeing 777 este păzită de separatişti proruşi înarmaţi. Se pare că aeronava ar fi fost doborâtă de o rachetă sol-aer, spun oficiali ai ministerului ucrainean de Interne. Rămăşiţele avionului sunt împrăştiate pe o rază de 15 kilometri, printre ele, şi cadavrele pasagerilor. La bord s-ar fi aflat 71 de olandezi, 23 de americani, 4 francezi şi mai mulţi malaezieni. Nu se ştie încă dacă erau şi cetăţeni români în avion.

UPDATE
- Separatiştii proruşi din regiunea Doneţk au anunţat că au găsit cutia neagră a avionului.

UPDATE
- Bilanţul neofical se pare că depăşeşte 300 de morţi, iar printre victime se află şi 23 de cetăţeni americani, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne din Statele Unite.

UPDATE
-
Jen Psaki, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite a susţinut o conferinţă de presă în care a spus că SUA monitorizează situaţia în cazul avionului malaezian şi că deocamdată informaţiile pe care le deţin sunt aceleaşi care au apărut în presă. "Ţinem legătura cu autorităţile ucrainene, nu avem confirmarea unor detalii, nu pot să spun când şi dacă le vom avea. Nu vom face speculaţii, nu avem mai multe de spus în această privinţă, în acest moment" a spus Psaki. 

UPDATE -
Igor Girkin, cunoscut şi ca Igor Strelkov, comandantul miliţiilor proruse din regiunea Doneţk, a postat pe Twitter un mesaj în care dă de înţeles că oamenii săi ar fi în spatele incidentului. Potrivit Kiev Post, Strelkov şi-a asumat responsabilitatea şi pentru un al doilea avion doborât astăzi. Aparent, avionul malaezian a fost confundat cu unul ucrainean.



UPDATE -
Imaginile cu epava confirmă faptul că este vorba despre o cursă a Malaysia Airlines. Totodată, avioanele companiei aflate în zbor în zona respectivă şi-au modificat cursurile.

În urma incidentului, compania aeriană Lufthansa a decis evitarea spaţiului aerian ucrainean.



UPDATE
-Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei.


UPDATE
- Preşedintele Ucrainei: Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă

Mai multe aeronave au fost doborâte în ultima perioadă de separatiştii proruşi, care sunt dotaţi cu sisteme de rachete sol-aer capabile să atingă ţinte aflate la o altitudine de până la 25 de kilometri.

UPDATE - Un consilier al Ministrului ucrainean de Interne susţine, potrivit Associated Press, că avionul de pasageri ar fi fost lovit de o rachetă.



UPDATE - Toţi pasagerii au murit, în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian, afirmă surse citate de Itar-Tass. Conform unor surse citate de Interfax, avionul a dispărut de pe radare în timp ce zbura la altitudinea de croazieră de circa 10.000 de metri.

Un avion de pasageri malaysian cu 295 de pasageri la bord s-a prăbuşit în apropiere de frontiera dintre Ucraina şi Rusia, informează Reuters.

Aeronava s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, la 60 de kilometri de graniţa cu Rusia, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Conform agenţiei Interfax, avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam (Olanda) şi urma să ajungă la Kuala Lumpur (Malaysia).

"Asta confirmă faptul că spaţiul aerien ucrainean este necontrolabil”

Informaţiile au fost comentate de Radu Tudor în emisiunea La Ordinea Zilei.

"E foarte posibil să fie vorba de numeroşi cetăţeni occidentali. Dacă ipotezele sugerate confirmă că acest avion de linie a fost doborât de o rachetă militară, va fi un scandal internaţional monstruos", este de părere Radu Tudor.

"Asta confirmă faptul că spaţiul aerien ucrainean este necontrolabil. Când se întâmplă aşa ceva ai confirmarea nu doar că este o zonă de război, ci una necontrolabilă, una unde nu mai funcţionează legile dreptului internaţional", a adăugat jurnalistul.


×
Subiecte în articol: avion avion prabusit
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close