Antena 3 CNN Externe Un băiat de 12 ani a devenit vedetă pe internet. Criza din Egipt, explicată pe YouTube în trei minute

Un băiat de 12 ani a devenit vedetă pe internet. Criza din Egipt, explicată pe YouTube în trei minute

de M.T.    |    10 Iul 2013   •   15:20

O înregistrare video în care un băiat egiptean în vârstă de 12 ani, Ali Ahmed, care critică cu elocvenţă şi pasiune anul de mandat al fostului preşedinte egiptean, a devenit foarte populară pe YouTube din momentul în care a fost postată, scrie ediţia electronică a Jerusalem Post.

În interviul pe care l-a acordat organizaţiei media El Wadi, Ahmed dă dovadă de o înţelegere a problemelor socio-economice şi politice mult peste vârsta sa.

Înregistrarea a fost făcută în timp ce băiatul participa la o demonstraţie în octombrie, organizată cu scopul de a „împiedica Egiptul să devină o marfă deţinută de către o persoană şi de a protesta faţă de confiscarea Constituţiei de către un singur partid".

În înregistrarea video care durează aproximativ trei minute, Ahmed condamnă influenţa religiei în cadrul Guvernului, diferenţele între bogaţi şi săraci şi lipsa drepturilor femeilor.

În privinţa noii Constituţii, Ahmed spune că „ceea ce este construit în falsitate este fals în sine. Chiar dacă Constituţia este frumoasă, dacă adunarea care a făcut-o este rea, ne vom alege cu ceva rău".

Ahmed a avut un răspuns şi pentru cei care cred că el doar repetă părerile părinţilor săi: „Ascult poporul mult şi îmi folosesc creierul. În plus, citesc ziare, mă uit la televizor şi caut pe Internet”.

×
Subiecte în articol: Egipt proteste in Egipt Mohamed Morsi
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close