Antena 3 CNN Externe Un cutremur de 5,1 a lovit din nou oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă

Un cutremur de 5,1 a lovit din nou oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă

Un cutremur de 5,1 a lovit din nou oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
21 Iun 2011   •   19:53

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs, marţi, la Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), relatează AFP.

Christchurch a fost afectat de mai multe seisme în ultimele luni, iar în urma cutremurului de marţi, s-a întrerupt electricitatea în cartierele deja afectate.

Epicentrul cutremurului, înregistrat la ora locală 22.34 (13.34, ora României), a fost localizat la şapte kilometri sud-vest de Christchurch, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri.

Deocamdată nu au fost raportat pagube.

Pe 22 februarie, Christchurch a fost lovit de un alt cutremur, în urma căruia au murit 181 de persoane şi a fost distrusă o mare parte din centrul oraşului.

Oraşul a fost afectat, în trei rânduri, de importante cutremure, în ultimele nouă luni, dar mai ales de un cutremur cu magnitudinea de 6, pe 13 iunie, şi un cutremur de magnitudinea 6,3, în februarie.

Noua Zeelandă, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la limita plăcilor tectonice australiană şi a Pacificului, înregistrează până la 15.000 de cutremure pe an.

×
Subiecte în articol: cutremur Noua Zeelanda
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close