Antena 3 CNN Externe Un cutremur puternic a avut loc în Bulgaria! Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic a avut loc în Bulgaria! Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic a avut loc în Bulgaria, vineri, conform INFP. Seismul a avut magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 13km.

Un cutremur puternic a avut loc în Bulgaria! Ce magnitudine a avut seismul
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    21 Aug 2020   •   16:40

În ziua de 21 August 2020, la ora 13:00:26 (ora locală a României), s-a produs în BULGARIA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 13km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 46km E de Plovdiv, 177km SE de Sofia, 188km V de Burgas, 210km S de Ruse, 231km NV de Corlu, 249km NE de Thessaloniki, 253km SV de Varna, 275km S de Bucuresti, 281km SE de Craiova, 297km NV de Bueyuekcekmece.

CUTREMUR. Cel mai puternic cutremur din România în 2020 s-a produs pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Seimul respectiv şi a avut o magnitudine de 5,2 și a fost resimţit şi la Bucureşti.

Ce să nu faci niciodată în caz de cutremur. Puțini știu asta! E cel mai periculos loc

Există mai multe reguli pe care trebuie să le respectați în cazul producerii cutremurelor. "Preveniți tendințele de a părăsi camera sau locuința, deoarece faza seismică inițială are o durată redusă, astfel încât tocmai faza puternică a mișcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică, conducând la accidente grave, nedorite”, transmite IGSU.

Cel mai periculos loc în caz de cutremur

Zona din apropierea pereților exteriori ai unei clădiri este cel mai periculos loc în caz de cutremur! Ferestrele, fațadele și detaliile arhitecturale sunt adesea primele părți ale clădirii care se prăbușesc. Rămâneți departe de această zonă periculoasă și fiţi pregătiţi pentru eventuale replici ale cutremurului!

×
Subiecte în articol: cutremur Bulgaria
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close