Antena 3 CNN Externe Un marinar român ar putea fi ucis marţi, dacă proprietarul vasului nu plăteşte 400.000 de euro (VIDEO)

Un marinar român ar putea fi ucis marţi, dacă proprietarul vasului nu plăteşte 400.000 de euro (VIDEO)

Un marinar român ar putea fi ucis marţi, dacă proprietarul vasului nu plăteşte 400.000 de euro (VIDEO)
Sursa foto: vas
25 Mai 2010   •   10:25

400.000 de dolari. Atât valorează viaţa unui marinar român, aflat de 4 luni de zile în mâinile piraţilor somalezi. Răpitorii au dat un ultimatum şi ameninţă că îl vor executa pe român şi pe capitanul vasului. Marţi ar fi ultima zi în care armatorul vasului trebuie să plătească suma cerută.

Virgil Creţu s-a îmbarcat pe nava Rim anul trecut în septembrie. Bărbatul face parte dintr-un echipaj format din 10 marinari care se îndrepta, la începutul anului către India, unde vaporul urma să fie casat. În momentul în care au ajuns în Golful Aden, vaporul a fost sechestrat de piraţii somalezi. Ultima dată, femeia a vorbit cu soţul ei în urmă cu două zile.

Luni bărbatul i-a mai trimis soţiei sale un mesaj în care îi spunea că armatorul navei pe care se afla echipajul său trebuie să le plătească piraţilor 400.000 de dolari.

Până acum niciun marinar nu a fost ucis, dar somalezii par să îşi fi pierdut răbdarea. Soţia marinarului, dar şi autorităţile române speră ca armatorul să facă rost de banii ceruţi de piraţi şi să-i elibereze pe marinari.


Observator

×
Subiecte în articol: rascumparare euro pirati
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close