Antena 3 CNN Externe Un milion de sirieni care suferă de foame nu pot fi ajutaţi de ONU

Un milion de sirieni care suferă de foame nu pot fi ajutaţi de ONU

Un milion de sirieni care suferă de foame nu pot fi ajutaţi de ONU
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Ian 2013   •   16:54

Un milion de sirieni suferă de foame şi nu pot fi ajutaţi din cauza războiului civil care durează de aproape doi ani, a anunţat ONU, conform BBC.

Organizaţia World Food Program din cadrul ONU plănuia să ajute 1,5 milioane de sirieni, dar luptele care nu încetează şi incapacitatea de a folosi portul Tartus pentru a livra alimente înseamnă că oamenii nu pot primi ajutorul de care au nevoie.

În ultimele luni, rebelii au preluat controlul în mai multe puncte importante din nordul ţării, ceea ce i-a detrminat pe cei de la World Food Program să-şi retragă reprezentanţii din Homs, Alep, Tartus şi Qamisly, a precizat purtătoarea de cuvânt Elisabeth Byrs.

Mai mult decât atât, la sfârşitul anului 2012, a crescut numărul atacurilor asupra campioanelor World Food Program care transportau ajutoare.

„Principalul nostru partener, Crucea Roşie, este suprasolicitat şi nu are capacitatea de a se extinde mai mult”, a mai spus Byrs, potrivit AP.

ONU estimează că peste 60.000 de oameni au murit în Siria de la începutul ostilităţilor, în martie 2011.

De asemenea, ONU a anunţat că numărul refugiaţilor sirieni a crescut cu aproape 100.000 în ultima lună, ajungând la  597.240, şi consideră că aproximativ patru milioane de persoane din Siria au nevoie de ajutor umanitar.


×
Subiecte în articol: ajutor umanitar Siria razboi civil ajutoare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close