Antena 3 CNN Externe Un ministru italian a vizitat un penitenciar, după violenţe între deţinuţi români şi italieni

Un ministru italian a vizitat un penitenciar, după violenţe între deţinuţi români şi italieni

Un ministru italian a vizitat un penitenciar, după violenţe între deţinuţi români şi italieni
de S.T.    |    08 Ian 2014   •   22:15

Ministrul italian al Justiţiei, Annamaria Cancellieri, a efectuat miercuri o vizită-surpriză într-un penitenciar situat la periferia Romei unde în urmă cu câteva zile au avut loc violenţe între deţinuţi români şi italieni soldate cu 15 răniţi, relatează site-ul ziarului Il Messaggero, citat de Mediafax.

Grupuri de deţinuţi români şi italieni s-au bătut în urmă cu câteva zile în Penitenciarul Mammagialla din localitatea italiană Viterbo, la periferia Romei. Violenţele s-au soldat cu 15 răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă şi rămân spitalizaţi.

Violenţele probabil au izbucnit din cauza unor rivalităţi în închisoare, însă intervin în contextul situaţiei precare din penitenciarele italiene, care sunt supraaglomerate.

"Am fost informaţi că ministrul Justiţiei, Annamaria Cancellieri, a mers la Închisoarea Mammagialla", a anunţat Massimo Costantino, liderul unui sindicat al angajaţilor penitenciarelor.

În urma incidentelor din penitenciarul de la Viterbo, Administraţia penitenciarelor a convocat pentru 14 ianuarie o reuniune a centralelor sindicale de profil pentru a discuta despre măsuri suplimentare de siguranţă.

Penitenciarul Mammagialla din Viterbo are o capacitate de 400 de locuri, dar, în momentul de faţă, în această unitate sunt aproximativ 700 de deţinuţi.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close