Antena 3 Externe Un oraş spaniol a decis interzicerea vălului islamic integral în instituţiile municipale

Un oraş spaniol a decis interzicerea vălului islamic integral în instituţiile municipale

28 Mai 2010   •   23:49
Un oraş spaniol a decis interzicerea vălului islamic integral în instituţiile municipale
Sursa foto: val

Oraşul catalan Lerida (nord-est) a devenit primul din Spania care limitează portul vălului integral musulman, interzicându-l în toate instituţiile municipale, potrivit AFP.
Consiliul Municipal din Lerida a aprobat cu o largă majoritate un text "care limitează portul vălului integral şi accesoriilor care acoperă în totalitate faţa împiedicând identificarea, în clădirile municipalităţii", precizează un comunicat.
Decizia, adoptată la propunerea Partidului Naţionalist Catalan (CiU), a primit susţinerea Partidului Socialist şi Partidului Popular (PP).
Este vorba de prima decizie luată în Spania pentru limitarea portului vălului integral.
Primăria din Lerida a precizat că hotărârea are rolul "sensibilizării" localnicilor în sensul "respectării demnităţii femeilor, valorilor egalităţii şi toleranţei".
CiU a explicat că a avut această iniţiativă în contextul prezenţei unor adepţi ai mişcării musulmane salafiste, prezenţă care a "facilitat răspândirea unor practici incompatibile cu principiile egalităţii sexelor şi respectării femeilor".
Ministrul spaniol al Muncii, Celestino Corbacho, declara luni că susţine interzicerea vălului integral la locurile de muncă şi în sediile administrative.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close