Antena 3 CNN Externe Un polițist ucis în fața Ambasadei Nigerului la Cairo

Un polițist ucis în fața Ambasadei Nigerului la Cairo

Un polițist ucis în fața Ambasadei Nigerului la Cairo
29 Iul 2015   •   07:49

Un polițist egiptean care răspundea de securitatea Ambasadei Nigerului la Cairo a fost împușcat mortal în cursul nopții de marți spre miercuri, a făcut cunoscut un responsabil al forțelor de ordine, precizând că autorii atacului au reușit să fugă, scrie Agerpres.

Un alt polițist a fost rănit de cei doi agresori înarmați care au reușit să fugă cu o motocicletă după ce au deschis focul asupra forțelor staționate în fața Ambasadei Nigerului, situată în sud-vestul capitalei Cairo, a precizat responsabilul.

După destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, și debutul represiunii contra partizanilor acestuia, grupările jihadiste și-au înmulțit atacurile care vizează forțele de securitate.

Majoritatea atentatelor spectaculoase din ultimele luni, în care și-au pierdut viața sute de polițiști și soldați, au fost comise în nordul Peninsulei Sinai, bastion al aripii egiptene a grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Atacuri armate au loc, de asemenea, în capitală și în Delta Nilului.

Aripa egipteană a SI, numită "Provincia Sinai", a revendicat astfel un atentat cu mașină capcană contra consulatului italian la Cairo, care a făcut un mort, primul atac contra unei reprezentanțe diplomatice după înlăturarea lui Mohamed Morsi.

Jihadiștii susțin că acționează ca represalii la sângeroasa represiune care s-a abătut asupra simpatizanților lui Mohamed Morsi și în care peste 1.400 de persoane au fost ucise, în majoritate militanți islamiști.

×
Subiecte în articol: Egipt politist atac
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close