Antena 3 CNN Externe Un tribunal din Cairo a ordonat plasarea în arest preventiv a lui Morsi pentru presupuse legături cu Hamas

Un tribunal din Cairo a ordonat plasarea în arest preventiv a lui Morsi pentru presupuse legături cu Hamas

Un tribunal din Cairo a ordonat plasarea în arest preventiv a lui Morsi pentru presupuse legături cu Hamas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   12:41

Un tribunal din Cairo a ordonat, vineri, plasarea în arest preventiv a fostului preşedinte Mohamed Morsi, care a fost înlăturat de la putere de către armată, pentru legături cu mişcarea radicală palestiniană Hamas, pentru atacuri contra poliţiei şi evadare din închisoare în 2011, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fostul preşedinte egiptean a fost arestat pentru 15 zile, în cadrul anchetei Parchetului General de la Cairo.

Din data de 3 iulie, când a fost îndepărtat cu forţa de la putere, Mohamed Morsi se află în arest la domiciliu.

Împotriva sa au fost formulate mai multe capete de acuzate, printre care presupuse atacuri comise împotriva poliţiei, imputate Hamas, în timpul predecesorului său Hosni Mubarak, evadare din închisoare, trădare de stat şi infracţiuni de ordin economic.

Ordinul survine doar cu câteva ore înainte de desfăşurarea unor manifestaţii pro şi contra lui Morsi, la care sunt aşteptaţi milioane de egipteni, după rugăciunea tradiţională de vineri.

Plasarea preşedintelui Morsi în arest preventiv pentru fapte comise în ultimele zile ale epocii lui Hosni Mubarak reflectă o „revenire" a vechiului regim, au afirmat vineri Fraţii Musulmani, într-o primă reacţie la decizia justiţiei.

Acuzaţiile împotriva Morsi „sună ca o răzbunare a vechiului regim, ceea ce indică o revenire a sa în forţă”, a declarat Gehad el-Haddad, un purtător de cuvânt al mişcării.


×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close