Antena 3 CNN Externe Un veteran care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept vrea să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot, în scop caritabil

Un veteran care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept vrea să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot, în scop caritabil

Mark Ormrod, un veteran care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept în urma exploziei unei bombe în Afganistan a reușit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil. El vrea să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat.

Un veteran care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept vrea să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot, în scop caritabil
Sursa foto: bbc.com
de Claudia Popovici    |    24 Dec 2022   •   17:18

Fostul pușcaș marin regal Mark Ormrod, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (MBE), din Plymouth, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat, în 2007.

Ormrod spera să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat și așteaptă confirmarea.

El a spus că "nu a fost prea frig" și că "i-a plăcut". Banii strânși vor merge către Reorg, care ajută persoanele din forțele armate și serviciile de urgență care suferă de traume fizice și psihologice.

Ormrod a declarat: "Am fost foarte fericit: Ajutăm să schimbăm și să salvăm viețile oamenilor, să le dăm un nou scop și o nouă orientare", scrie BBC, citat de Mediafax. 

Sam Sheriff, fondator al Reorg, a declarat: "A fost incredibil. Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită lui Mark și a eforturilor sale." În luna martie, Ormrod a strâns peste 150.000 de lire sterline într-o cursă de 5 km (3,1 m) cu ajutorul unor proteze.

În luna mai a mai înotat o dată, iar în octombrie a făcut ocursă nocturnă de 99,9 mile cu bicicleta.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close