Antena 3 CNN Externe Unii români nu renunţă la vacanţele programate în Egipt, în ciuda recomandărilor MAE

Unii români nu renunţă la vacanţele programate în Egipt, în ciuda recomandărilor MAE

Unii români nu renunţă la vacanţele programate în Egipt, în ciuda recomandărilor MAE
Sursa foto: Foto: Video News
30 Ian 2011   •   15:01

Românii care şi-au programat vacanţe în Egipt nu renunţă la sejururi, în ciuda recomandărilor Ministerului de Externe de a evita zona. Alţii, în schimb, sunt bucuroşi că  au ajuns cu bine acasă.

Zeci de români s-au întors, duminică dimineaţă, din Egipt, bucuroşi că au scăpat cu bine.

În ciuda avertismentului emis de ministerul afacerilor Externe, mai sunt români care încă pleacă spre Egipt. Nu sunt speriaţi de proteste şi spun că nu au de gând să-şi strice vacanţa. 

Zborurile spre Egipt respectă deocamdată programul normal.

Autorităţile egiptene pun la dispoziţia turiştilor avioane pentru a ajunge mai devreme acasă.

 


Ambasada României la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal. S-au primit 200 de solicitări de informaţii

Ambasada României la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal, aflându-se într-o zonă neafectată de proteste, au declarat, duminică, reprezentanţi ai misiunii diplomatice, citaţi de Mediafax. Aceştia au adăugat că, din informaţiile pe care le deţin, nici un român nu a fost afectat de evenimentele din Egipt.
   
"S-au auzit în relativa apropiere a ambasadei focuri de armă, dar, din informaţiile noastre, este vorba despre descărcări accidentale. Cartierul în care se află ambasada este unul în care sunt mai multe misiuni diplomatice şi în care deocamdată situaţia este una calmă, este linişte. Toată lumea se află la lucru la ambasadă, iar situaţia este una normală", au declarat reprezentanţii ambasadei.
   
Ei au precizat că situaţia este una fluidă la Cairo, schimbându-se de la un moment la altul.
   
Cetăţenii români aflaţi în Egipt au contactat ambasada cerând diverse sfaturi, au mai spus reprezentanţii ambasadei.
   
"Telefonul sună permanent, suntem tot timpul în legătură cu cetăţenii români, dar şi cu Centrala MAE de la Bucureşti. Până acum oamenii ne-au sunat pentru diverse sfaturi legate mai ales de conduita pe care s-o adopte, dar niciunul nu ne-a cerut sprijin direct pentru repatriere", au spus sursele citate.
   
Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, Ambasada României de la Cairo a primit aproximativ 200 de apeluri de la cetăţenii români care solicită informaţii.

Reprezentanţii ambasadei susţin că nu au date potrivit cărora vreunul dintre cetăţenii români aflaţi în Egipt ar fi în pericol sau ar fi păţit ceva.
   
"La Hurghada şi Sharm el-Sheikh, unde se află turişti, lucrurile sunt liniştite", au mai spus ei.
   
În ceea ce priveşte o eventuală evacuare a românilor din Egipt, reprezentanţii ambasadei au precizat că deocamdată nu au informaţii despre un astfel de demers.
   
"Evacuarea se dispune de către Centrală. Nu există informaţii în acest sens la nivelul ambasadei la această oră", au spus ei.
   
Ambasada României se află în contact permanent cu cetăţenii români aflaţi în Egipt, pe care i-a telefonat începând de sâmbătă pentru a se asigura în legătură cu situaţia acestora.


Românii aflaţi în dificultate, în Egipt, se pot adresa rudelor sau autorităţilor române şi prin intermediul Antenei 3. Vă punem la dispoziţie adresa [email protected], la care puteţi apela dacă situaţia o cere.  La aceeaşi adresă, [email protected], ne puteţi trimite şi mărturiile dumneavoastră, inclusiv fotografii din timpul revoltelor de la Cairo. 



×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close