Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană interzice, oficial, zahărul în sucurile din fructe

Uniunea Europeană interzice, oficial, zahărul în sucurile din fructe

Uniunea Europeană interzice, oficial, zahărul în sucurile din fructe
Sursa foto: Foto: acaiberryforsale.org
de M.Z.    |    09 Mar 2012   •   20:56

Uniunea Europeană interzice, oficial, zahărul în sucurile naturale de fructe. Pe piaţă vom găsi în continuare băuturi care conţin îndulcitori, însă etichetele vor fi foarte clare, pentru ca nimeni să nu le confunde.

Excluderea zahărului din sucurile naturale este o lovitură pentru mulţi directori de marketing, pentru că producătorii nu vor mai putea trece pe etichete inscripţia "fără adaos de zahăr", ca să atragă clienţii. Cu atât mai puţin pe sticlele de nectar, făcut din pulpă de fructe şi apă, care chiar dacă nu conţine zahăr, ci îndulcitori.

Tot pe etichete vom găsi şi informaţii despre toate fructele din care este făcut un suc. Dacă sunt mai mult de trei fructe, pe etichetă vom găsi inscripţia "amestec de fructe".

În plus, Uniunea Europeană a adăugat şi roşiile pe lista "fructelor" din care se pot face sucuri naturale, aşa că şi sucul de roşii se va supune acestor reguli.

Reglementările vor intra în vigoare din luna iunie, iar ţările au la dispoziţie un an şi jumătate să îşi adapteze legislaţia.




×
Subiecte în articol: zahar interzice rosii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close