Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană intenţionează să acorde urainenilor drept de şedere de până la 3 ani

Uniunea Europeană intenţionează să acorde urainenilor drept de şedere de până la 3 ani

UE se pregăteşte să acorde ucrainenilor care fug din calea războiului, dreptul de a rămâne şi de a lucra în cele 27 de naţiuni timp de până la trei ani, au adăugat înalţi oficiali.

Uniunea Europeană intenţionează să acorde urainenilor drept de şedere de până la 3 ani
Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   17:52

Până în momentul de faţă, cel puţin 400.000 de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, a declarat comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

"Trebuie să ne pregătim pentru milioane de refugiați", a declarat Johansson într-o conferință de presă, după o vizită la un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, potrivit Reuters.

Comisarul Johansson a mai declarat că speră că miniștrii de Interne din Uniunea Europeană vor conveni în următoarele zile asupra unei scheme de protecție pentru cei care fug din calea războiului izbucnit din Ucraina.

Totodată, miniştrii i-au mai solicitat comisarului să pregătească propuneri pentru declanșarea directivei UE de protecție temporară, elaborată după războiul din Balcani din anii 1990, care nu a mai fost niciodată utilizată.

Directiva oferă același nivel de protecție, timp de până la trei ani, în toate țările UE, inclusiv un permis de ședere și acces la un loc de muncă și la asistență socială.

Voluntarii locali și autoritățile care îi întâmpină şi ajută pe ucrainenii sosiți în România ”au dat dovadă de solidaritate, arătând că ne bazăm pe alte valori decât președintele rus Vladimir Putin și practicăm aceste valori”, a mai spus Johansson.

×
Subiecte în articol: ucraineni Rusia Ucraina razboi conflict
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close