Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va decide miercuri asupra aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va decide miercuri asupra aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va decide miercuri asupra aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Foto: fumn.eu
de S.T.    |    09 Sep 2014   •   19:45

Uniunea Europeană va decide miercuri dacă să aplice sau să suspende noile sancţiuni economice adoptate împotriva Rusiei, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, informează AFP.

"Statele membre vor aborda din nou problema, pentru a decide următoarele etape", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei europene, Maja Kocijancic.

Cei 28 de ambasadori ai UE trebuie să analizeze o evaluare furnizată de serviciul diplomatic cu privire la punerea în aplicare a acordului de încetare a focului în Ucraina, încheiat vineri între Kiev şi rebelii proruşi.

Conform "procedurii normale", punerea în aplicare a sancţiunilor ar fi trebuit să înceapă după adoptarea lor formală, luni, a precizat o sursă europeană. Însă statele membre, dintre care multe sunt îngrijorate de efectul negativ al acestor sancţiuni pentru economiile din propriile ţări sau le consideră inoportune după încheierea acordului de încetare a focului, ar putea să aibă nevoie de mai mult timp de gândire. În acest caz, o nouă "procedură formală" trebuie să fie angajată între capitale, a spus aceeaşi sursă.

Printre ţările care au frânat punerea în aplicare imediată a sancţiunilor, la reuniunea de luni, se numără Austria, Suedia, Cipru şi Germania.

"Ţinând cont de situaţia de pe teren, UE este gata să revină, în totalitate sau parţial, asupra sancţiunilor aprobate", a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul reuniunii.

Citeşte şi:

Barroso: UE intenţionează să coopereze cu Rusia în estul Ucrainei. Un nou război rece nu corespunde intereselor nimănui



×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close