Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Anunțul făcut de președintele Comisiei Europene. Ce se va întâmpla după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Anunțul făcut de președintele Comisiei Europene. Ce se va întâmpla după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Anunțul făcut de președintele Comisiei Europene. Ce se va întâmpla după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker
de S.T.    |    19 Mar 2017   •   18:20

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu este îngrijorat de posibilitatea ca, după Marea Britanie, şi alte ţări să părăsească Uniunea Europeană, deoarece Brexitul le va face să înţeleagă că ieşirea din UE nu este o opţiune bună, transmite sâmbătă Reuters.

Într-un interviu acordat ediţiei de sâmbătă a cotidianului Bild, Juncker a fost întrebat dacă şi alte state membre vor urma exemplul Marii Britanii de a părăsi Uniunea. „Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toţi să înţeleagă că nu merită să plece”, a răspuns el. Juncker a adăugat: „Dimpotrivă, statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele şi îşi vor reînnoi jurămintele faţă de Uniunea Europeană”.

Juncker a mai spus că Marea Britanie va trebui să se obişnuiască să fie tratată ca o ţară care nu mai este membră. „Să fii membru pe jumătate şi să alegi doar ce-ţi convine nu este posibil. În Europa, mănânci ce ai pe masă sau nu te aşezi la masă”, a adăugat el.

Preşedintele Comisiei Europene a susţinut că în viitor vor adera la UE şi alte ţări, deşi nu în timpul mandatului său, care se încheie în 2019, deoarece niciuna dintre ţările candidate nu îndeplineşte încă toate condiţiile.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Iohannis, despre profesori: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"
x close