Antena 3 Externe Uniunea Europeană Prima reacție din partea Comisiei Europene în cazul standardelor duble privind alimentele. Juncker: „Este inacceptabil”

Prima reacție din partea Comisiei Europene în cazul standardelor duble privind alimentele. Juncker: „Este inacceptabil”

de S.T.    |    27 Iul 2017   •   20:12
Prima reacție din partea Comisiei Europene în cazul standardelor duble privind alimentele. Juncker: „Este inacceptabil”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat joi că produsele alimentare aparent identice nu ar trebui să fie vândute cu ingrediente inferioare în Europa de Est, pe fondul controverselor legate de acest subiect, transmite Reuters.

Câteva studii au arătat că multe dintre produsele alimentare vândute de multinaţionale în Europa de Est conţin ingrediente mai ieftine, de calitate mai scăzută, decât versiunile identice vândute în Europa Occidentală.

Ce mănâncă românii față de ceilalți europeni. Rezultatele oficiale ale analizelor

Premierul slovac, Robert Fico, a discutat joi această problemă la întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu Juncker.

Nu-mi place ideea că ar exista un fel de categoria a doua în Europa. Vom face tot posibilul să încheiem acest mod discriminatoriu prin care se furnizează slovacilor produse alimentare şi alte bunuri de o calitate mai scăzută (...). Actuala situaţie este total inacceptabilă”, a afirmat Juncker la o conferinţă de presă comună.

Acesta a adăugat că în septembrie vor fi emise reglementări privind modul de interpretare a actualei directive privind securitatea alimentară, dar nu a exclus şi o nouă legislaţie.

Companiile alimentare şi-au apărat practicile, susţinând că pieţele diferite au gusturi diferite, iar ingredientele sunt specificate cu acurateţe. De asemenea, firmele susţin că în est consumatorii sunt mai săraci decât în vest. Alimentele sunt cu aproximativ 25% mai ieftine în Cehia decât în Germania.

Fico a afirmat că refuză în mod strict standardele duble la calitatea alimentelor şi a apreciat că Juncker vede această problemă ca una europeană, şi nu doar una regională.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close