Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Se schimbă banii. Cum arată noile bacnote euro care au fost puse în circulație

Se schimbă banii. Cum arată noile bacnote euro care au fost puse în circulație

Se schimbă banii. Cum arată noile bacnote euro care au fost puse în circulație
23 Sep 2014   •   14:15

 Începând de marți, 23 septembrie, Banca Centrală Europeană a pus în circulație noua bancnotă de 10 euro, care conține mai multe elemente de securitate și care este mai greu de falsificat.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat încă de la sfârșitul anului 2012 că va introduce în circulație, începând cu 2013, noi bancnote, cu elemente noi de siguranță.

Elementul comun al noii serii de bancnote îl reprezintă portretul zeiței Europa (din mitologia greacă, care a dat numele continentului nostru), atât în filigran, cât și în hologramă, potrivit informațiilor de pe site-ul dedicat www.new-euro-banknotes.eu.

Ca și bancnota de 5 euro, pusă în criculație în mai 2013, cea de 10 euro are câteva modificări între elementele de securitate, precum și un design nou, dar destul de asemănător cu versiunile anterioare.



Asemenea ultimei bancnote de 5 euro, și cea de 10 euro are și elemente de design noi, precum o reprezentare din mitologia greacă și originile numelui bătrânului contiment. Ambele se vor regăsi atât în hologramă, cât și pe watermark.

O altă metoda de verificare a autenticității este cifra scrisă în culoarea verde-smarald, care își va schimbă nuanța în albatru închis, atunci când înclinăm hârtia.



Noile serii vor fi introduse treptat, în toată Europa, pe parcursul mai multor ani, când vor ajunge să le înlocuiască definitiv pe cele vechi.


×
Subiecte în articol: Europa euro
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close