Antena 3 CNN Externe UPDATE. Fraţii Musulmani: Ce s-a întâmplat azi-noapte se numeşte masacru!

UPDATE. Fraţii Musulmani: Ce s-a întâmplat azi-noapte se numeşte masacru!

UPDATE. Fraţii Musulmani: Ce s-a întâmplat azi-noapte se numeşte masacru!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   16:51
Update 16:50 - Aproximativ 120 de morţi şi aproape 4.500 de răniţi s-au înregistrat în confruntările care au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă între manifestanţi şi poliţie în Piaţa Rabia al-Adawiya din Cairo, potrivit unui anunţ pe site-ul de Internet al Fraţilor Musulmani, care se referă la surse medicale, conform Agerpres.
 
Mişcarea islamistă a calificat drept ''masacru'' evenimentele din Piaţa Rabia al-Adawiya, loc de adunare permanentă pentru partizanii preşedintelui egiptean demis Mohamed Morsi. 

-------------------

Cel puţin 75 de susţinători ai preşedintelui egiptean destituit Mohamed Morsi au fost ucişi în confruntările cu poliţia, sâmbătă dimineaţa, pe drumul către aeroportul din Cairo, potrivit unui spital de campanie administrat de Fraţii Musulmani, relatează AFP, conform Mediafax.
Spitalul de campanie instalat de susţinătorii lui Morsi în moscheea Rabaa al-Adawiya, la periferia Nasr City, în nordul Cairo, a anunţat 75 de morţi şi 1.000 de răniţi în ciocnirile cu poliţia pe drumul către aeroport, în apropiere de moschee, a anunţat agenţia Mena.
 
Un bilanţ precedent al surselor medicale raporta trei morţi şi 50 de răniţi la Alexandria.
Surse medicale au raportat de asemenea zeci de răniţi în cartierul Chubra, la Cairo, şi un număr asemănător la Damiette, în delta Nilului (nord).
Sute de mii de persoane au manifestat vineri în întreg Egiptul, unii la apelul armatei împotriva "terorismului", alţii în favoarea restabilirii în funcţie a lui Morsi, înlăturat la 3 iulie.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close