Antena 3 CNN Externe Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului

Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului

Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului
Sursa foto: Foto: upi.com
de S.T.    |    25 Aug 2014   •   09:07

Uraganul Maria s-a intensificat rapid duminică, în Oceanul Pacific, devenind uragan de categoria a cincea, au anunţat meteorologii, iar trei perscari au fost daţi dispăruţi în nord-vestul Mexicului, relatează AFP.

Elemente din cadrul Marinei militare au plecat în căutarea ambarcaţiunii "Tio Chori", care a pornit pe mare cu şapte pescari la bord.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza hulei. Patru pescari au ajuns la plajă înot, iar alţi trei erau căutaţi cu mijloace aeriene, a declarat pentru presa locală Wenceslao Petit, directorul Protecţiei Civile din San Jose de los Cabos.

Maria, al optulea uragan din acest sezon în estul Pacificului, s-a îndepărtat uşor de zona de coastă şi se află la 335 de kilometri sud-vest de Insula Socorro, în regiunea Colima, şi la 805 kilometri de centrul turistic Cabo San Lucas, în sudul statului Baja California, a anunţat Centrul Naţional american pentru Uragane (NHC) în ultimul buletin emis.

Uraganul este însoţit de rafale de vânt de până la 315 kilometri pe oră şi ar putea să continue să crească în intensitate în următoarele două zile, potrivit Centrului, cu sediul la Miami, în Florida (sud-est).

Maria a provocat valuri puternice la nivelul unei părţi a coastelor din sud-vestul Mexicului.

"Hula probabil că va provoca valuri şi curenţi violenţi, extrem de periculoşi", au avertizat meteorologii.

×
Subiecte în articol: Pacific Mexic Oceanul Pacific
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close