Antena 3 CNN Externe Alertă la Strasbourg. Parlamentului European îşi mută sesiunea online, din cauza pandemiei de coronavirus

Alertă la Strasbourg. Parlamentului European îşi mută sesiunea online, din cauza pandemiei de coronavirus

Următoarea sesiune a Parlamentului European, care ar fi urmat să aibă loc săptămâna viitoare, nu se va mai ține la Strasbourg, din cauza numărului alarmant de infectări cu SARS-CoV-2. Liderii europeni se vor întâlni acum în cadrul unei videoconferințe sau la Brusseles. 

Alertă la Strasbourg. Parlamentului European îşi mută sesiunea online, din cauza pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Oct 2020   •   17:45

Anunțul a fost făcut de președintele instituției, David Sassoli: „Anunţ cu regret că sesiunea plenară de săptămâna viitoare nu va avea loc la Strasbourg, ci se va derula de la distanţă. Situația din Franța și Belgia este foarte serioasă iar deplasăriile sunt un pericol. Strasbourg rămâne sediul Parlamentului European şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a reveni aici", a afirmat David Sassoli printr-o postare pe Twitter. 

Vestea relocării întrunirii a fost primită cu tristețe de Franța, care a luptat pentru revenirea sesiunilor parlamentare la Strasbourg, scrie neweurope. La sfârșitul lunii septembrie, președintele francez, Emanuel Macron, a cerut printr-o scrisoare adresată lui David Sassoli revenirea "începând cu octombrie" a sesiunilor plenare la Strasbourg.

Franța declară stare de urgență și impune restricții 

Anunțul făcut de David Sassoli a venit la numai o zi după ce președintele Franței a declarat stare de urgență și a anunțat restricții dure în Paris și alte opt orașe. Francezii nu se vor mai putea deplasa în afara locuinței între 21:00 și 6 dimineața timp de patru săptămâni, cu posibilitatea une extensii de două săptămâni. 

×
Subiecte în articol: sesiune Parlamentul European Strasbourg
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close