Antena 3 CNN Externe Hitler, victorie electorală cu 85% în scutinul desfăşurat recent. Planurile sale pentru noul mandat

Hitler, victorie electorală cu 85% în scutinul desfăşurat recent. Planurile sale pentru noul mandat

Îl cheamă Adolf Hitler şi nu este o eroare: numele i-a fost ales de tatăl său în cunoştinţă de cauză.

Hitler, victorie electorală cu 85% în scutinul desfăşurat recent. Planurile sale pentru noul mandat
de Adrian Iclozan    |    03 Dec 2020   •   20:15

Spre deosebire de liderul Germaniei naziste, Uunona Adolf Hilter (foto galerie) este un bărbat de culoare, corpolent şi fără mustaţă.

S-a născut şi a crescut în Namibia, iar acest lucru explică, după cum se va vedea mai jos, numele său, care are conotaţii sinistre în cele mai multe părţi ale lumii.

Bărbatul a câştigat net, cu 85%, scrutinul pentru un mandat de consilier în circumscripţia Ompundja, unde a candidat în numele partidului la putere, Swapo (centru-stânga).

El a fost intervievat de publicaţia germană Bild şi a precizat că "nu are nimic de-a face" cu ideologia nazistă.

Consilierul Hitler nu-şi schimbă numele

În Namibia numele germane nu sunt o raritate, pentru că această ţară a fost parte a Imperiului German în perioada 1884 - 1915.

Dl. Uunona este de acord că, atunci când tatăl său l-a botezat după liderul nazist, probabil că nu realizat ce înseamnă, de fapt, acest nume din perspectiva istoriei recente.

"În copilărie l-am considerat un nume perfect normal. Abia când am mai crescut, mi-am dat seama: omul acesta (Hitler, n.r.) voia să supună lumea. N-am nimic de-a face cu astfel de lucruri", a precizat el pentru publicaţia germană.

Totuşi, pentru că s-a obişnuit ca soţia şi lumea, în general, să-l cheme Adolf Hitler, politicianul nu intenţionează să-şi schimbe numele.

Compensaţiile germane pentru genocidul uitat, respinse de autorităţile namibiene

Namibia a fost teritoriu german până în perioada primului Război Mondial, fiind numită, pe atunci Africa germană de Sud-Vest. Germanii au ucis aici mii de persoane între anii 1904 - 1908, când a avut loc o revoltă a populaţiilor locale Nama, Herero şi San.

Episodul este numit "genocidul uitat" de către unii istorici. Anul acesta, autorităţile namibiene au respins oferta Germaniei de a plăti pentru masacrul de la începutul secolului trecut compensaţii în valoare de 10 milioane de euro şi au solicitat o "ofertă revizuită".

După prima conflagraţie mondială, Namibia a intrat sub controlul Africii de Sud şi şi-a câştigat independenţa în 1990.

În pofida faptului că a trecut peste un secol de când nu mai aparţine Germaniei, această ţară are încă multe oraşe cu nume germane şi există chiar o comunitate restrânsă de vorbitori ai limbii germane.

×
Subiecte în articol: Uunona Adolf Hitler alegeri Namibia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close