Antena 3 CNN Externe Va fi instituită LEGEA MARŢIALĂ. "Este singura soluţie"

Va fi instituită LEGEA MARŢIALĂ. "Este singura soluţie"

Va fi instituită LEGEA MARŢIALĂ. "Este singura soluţie"
de O.P.    |    04 Iun 2014   •   07:19

Preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, a ordonat secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO), Andrei Parubii, să examineze în regim de urgenţă propunerea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk (est), relatează agenţia Interfax Ucraina.

"În conformitate cu articolele 106 şi 112 din Constituţia Ucrainei, ordon SNBO, în comun cu Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciile de Securitate şi Serviciul Vamal, să examineze în regim de urgenţă necesitatea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk, unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă", potrivit unui ordin semnat de Turcinov şi publicat marţi seara pe site-ul Preşedinţiei.

Instituirea legii marţiale, "ar împiedica şi ar opri evoluţia conflictului armat pe teritoriul Ucrainei. În acest mod vom putea evita moartea în masă a populaţiei paşnice şi a militarilor, precum şi a reprezentanţilor forţelor de ordine. Astfel vom asigura stabilizarea situaţiei şi revenirea la o activitate normală în aceste regiuni", subliniază Turcinov.

Ministrul Apărării, Mihailo Koval, a declarat vineri că militarii ucraineni au "curăţat complet" o parte din estul ţării de insurgenţi proruşi.

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close