Antena 3 CNN Externe Valul apocaliptic, surprins de un cameraman amator: Noi imagini cu tsunami-ul care a devastat Japonia

Valul apocaliptic, surprins de un cameraman amator: Noi imagini cu tsunami-ul care a devastat Japonia

 Valul apocaliptic, surprins de un cameraman amator: Noi imagini cu tsunami-ul care a devastat Japonia
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
14 Mar 2011   •   18:54
Imagini apocaliptice au fost surprinse de un cameraman amator, care a filmat uriaşul val seismic ce a devastat zonele de coastă ale Japoniei. Aproape 10.000 de oameni au murit sau sunt daţi dispăruţi în urma cutremurului de vineri, cu magnitudinea de 8,9 urmat de tsunami. Şapte replici de peste 5 grade s-au înregistrat doar în interval de o oră, luni dimineaţă, iar specialiştii spun că activitatea seismică va mai continua.

Luni dimineaţă, două noi explozii s-au produs la centrala nucleara de la Fukushima (la reactorul 3). Cu două zile în urmă, şi reactorul numarul 1 al centralei fusese afectat de o explozie. Peste 310.000 de oameni din jurul centralei au fost deja evacuaţi.

La ora 11.00 ora locală - ora 4.00 a României, o explozie a zguduit reactorul numărul trei de la Fukuşima. Un perete al clădirii a fost distrus. La scurt timp, centrala s-a zdruncinat din nou. 600 de oameni, care se mai află încă pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei, au primit ordin să rămână în case.

La mai puţin de 24 de ore de la cutremurul cu magnitudinea 9 centrala Fukuşima s-a zguduit pentru prima dată. Atunci, alarma s-a dat la reactorul numărul unu.

Situaţia ar putea deveni şi mai gravă la Fukushima. Sistemul de racire al reactorul numărul 2 al centralei este acum "în pană". În plus, 7 cutremure cu magnitudine mai mare de 5 s-au înregistrat, astăzi, într-o singură oră, în nord-estul Japoniei. Aproape 10.000 de oameni sunt, în continuare, dispăruţi după dezastrul de vineri.

 


 

×
Subiecte în articol: japonia cutremur tsunami
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close