Antena 3 CNN Externe Vântul a bătut cu 100 de km/h, iar oamenii au înmărmurit când au văzut furtuna de ZĂPADĂ. Vremea a luat o întorsătură neaşteptată

Vântul a bătut cu 100 de km/h, iar oamenii au înmărmurit când au văzut furtuna de ZĂPADĂ. Vremea a luat o întorsătură neaşteptată

Vântul a bătut cu 100 de km/h, iar oamenii au înmărmurit când au văzut furtuna de ZĂPADĂ. Vremea a luat o întorsătură neaşteptată
de O.P.    |    29 Oct 2012   •   06:11

 În Europa, vremea rea a făcut primele victime după ce mai multe ţări au fost cuprinse de un neaşteptat val de ninsori şi ger.
(PG EA) Trei persoane au murit de frig în Polonia şi încă una în Franţa, iar în Germania, un tânăr şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, pe o şosea acoperită cu gheaţă.

Polonia este, până acum, ţara cea mai afectată de iarna timpurie. Doi oameni fără adăpost au murit de frig lângă Lublin, în sud-estul ţării, iar altul a decedat, din aceeaşi cauză, într-un oraş din sud-vest. Ninsorile au perturbat traficul feroviar, mai ales în partea centrală a ţării. Aproape 70.000 de persoane au rămas fără curent electric, lângă Varşovia. 

În Franţa, vremea s-a răcit brusc în numai câteva ore. Un bărbat fără adăpost a murit de frig la Paris, unde temperaturile au fost cu 5 grade mai scăzute decât media acestei perioade. Iar pe o insulă din Mediterana, un copil de 12 ani a dispărut fără urmă în timpul unei plimbări cu bicicleta, pe un vânt foarte puternic. În Alpi, unde stratul de zăpadă a ajuns şi la 50 de centimetri, zeci de automobilişti au rămas blocaţi în trafic.

Zăpada şi frigul au adus haosul pe şosele şi în Germania. Ninsorile sunt cele mai abundente înregistrate în luna octombrie de când se fac măsurători meteorologice în această ţară. Pe o şosea cu polei, un bărbat de 18 ani şi-a pierdut viaţa după ce maşina sa a derapat şi a lovit în plin un autocar cu turişti.

Accidentele de circulaţie s-au înmulţit şi în Elveţia, unde ninsorile însoţite de vânt puternic i-au luat pe şoferi prin surprindere. Oraşul Geneva a fost lovit de o furtună în toată puterea cuvântului, cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră.


Nici Italia nu a fost cruţată de iarnă: Veneţia este inundată din cauza vântului puternic care a împins spre oraş apele lagunei.




×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close