Antena 3 CNN Externe Vărsarea de sânge nu încetează în Ucraina. Un sat a fost pus la pământ de bombardamente violente. Oameni nevinovaţi au murit, ucişi de rebelii proruşi

Vărsarea de sânge nu încetează în Ucraina. Un sat a fost pus la pământ de bombardamente violente. Oameni nevinovaţi au murit, ucişi de rebelii proruşi

Vărsarea de sânge nu încetează în Ucraina. Un sat a fost pus la pământ de bombardamente violente. Oameni nevinovaţi au murit, ucişi de rebelii proruşi
de O.P.    |    04 Iul 2014   •   06:26

Confruntările dintre forţele guvernamentale ucrainiene şi separatiştii proruşi au fost reluate în estul ţării, unde armata a bombardat mai multe localităţi.

Cel puţin 9 oameni au murit în urma atacului, anunţă presa ucraineană. Localnicii critică acum guvernul de la Kiev pentru decizia de a încheia armistiţiul din regiunile Doneţk şi Luhansk.

Amata ucraineană şi-a înteţit atacurile asupra punctelor strategice controlate de separatişti. Un sat din regiunea Luhansk a fost făcut una cu pământul în urma unor bombardamente violente.

Mai mulţi civili şi-au pierdut viaţa în atac, iar localnicii spun că vina pentru nenorocirile din regiune o poartă autorităţile de la Kiev care au renunţat la armistiţiu.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că este gata să ceară un nou armistiţiu în est şi să reînceapă negocierile cu separatiştii. Există însă voci care spun că proruşii ar trebui învinşi definitiv.

SUA şi Germania îl îndeamnă pe Vladimir Putin să îşi exercite influenţa asupra rebelilor din Ucraina în speranţa că aşa se va ajunge la un compromis iar violenţele din Doneţk şi Luhansk vor înceta.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close