Antena 3 Externe Veverițele, noul inamic al fermierilor și cultivatorilor de fructe din Statele Unite

Veverițele, noul inamic al fermierilor și cultivatorilor de fructe din Statele Unite

de N.B.    |    16 Oct 2012   •   13:04
Veverițele, noul inamic al fermierilor și cultivatorilor de fructe din Statele Unite

Mai multe zone din Statele Unite se confruntă cu un inamic neașteptat, veverițele s-au înmulțit până la un punct în care au devenit dăunătoare petru fermieri și cultivatori de fructe, informează Associated Press.

Cu ochii mari, coada stufoasă și personalitatea jucăușă pe care le-au dat-o personajele din desenele animate, veverițele se numără printre animalele îndrăgite de oameni de pretutindeni, însă în multe zone din Statele Unite, micuțele rozătoare nu mai sunt drăguțe pentru fermieri sau economie.

În Vermont, o livadă a pierdut aproape jumătate din producția celor mai profitabile soiuri de fructe din cauza veverițelor, pierdere care vine după o perioadă cu vreme capricioasă ce a redus oricum roadele livezii.

Pe lângă ciugulitul fructelor, care nu mai pot ajunge în comerț după ce sunt ronțîite de veverițe, animalele au potențialul de a distruge și viitoarele recolte. Rozând scoarța copacilor, veverițele pot provoca chiar moartea pomilor maturi în câteva săptămâni. Aceasta a fost soarta a circa 100 de arbori de la universitatea Clemson din Carolina de Sud, unde populația de veverițe gri a crescut în mod constant în ultimii ani.

Populația veverițelor a crescut simțitor și produce probleme în mai multe zone, cum ar fi New York, New Mexico, Ohia sau Indiana, în timp ce în alte zone s-a înregistrat o activitate mult sub medie a veverițelor.

Biologii cunosc fenomenul ”erupțiilor” periodice în populația de veverițe. Acestea au nevoie de mai multe condiții, ca producția mare de hrană, vremea blândă și alte elemente favorabile reproducerii rapide a animalelor.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close