Antena 3 CNN Externe Vicepremierul rus îi ironizează pe români: Au impresia că sunt operatori importanţi în interceptarea rachetelor

Vicepremierul rus îi ironizează pe români: Au impresia că sunt operatori importanţi în interceptarea rachetelor

Vicepremierul rus îi ironizează pe români: Au impresia că sunt operatori importanţi în interceptarea rachetelor
Sursa foto: Foto: news.kievukraine.info
27 Dec 2011   •   08:52
Noul vicepremier rus Dmitri Rogozin, fost ambasador la NATO, a ironizat luni România pentru că a permis instalarea unor elemente ale sistemului american antirachetă pe teritoriul său. Oficialul a afirmat că Bucureştiul nici măcar nu va avea acces la acestea, relatează Russia Today.

"Noi am analizat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii. (...) Românii pot să creadă că sunt operatori importanţi în interceptarea rachetelor, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, va avea dreptul să intre doar în antecameră", a declarat Rogozin în faţa unor ofiţeri din cadrul forţelor aerospaţiale ruse, în cursul unei vizite la o unitate din Krasnoznamensk.

Comandantul român al viitoarei baze de la Deveselu nu va vizita niciodată staţia de control, a adăugat vicepremierul rus, pentru simplul motiv că baza este americană şi nu NATO.

Rogozin le-a mai spus ofiţerilor ruşi că, în opinia sa, Washingtonul i-a convins pe europeni că au nevoie de "implicarea constantă a Statelor Unite în afacerile lor interne".

Rezultatele unei asemenea relaţii, a adăugat vicepremierul rus, sunt mai mult decât defavorabile pentru europeni, aceştia devenind "ostaticii şi ţintele unui (eventual) atac de răzbunare", fără ca măcar să aibă acces la tehnologiile americane.

Adjunctul lui Vladimir Putin consideră că această situaţie este "extraordinar de ironică", având în vedere contribuţia tuturor ţărilor occidentale la dezvoltarea unor astfel de sisteme, care rămân totuşi sub control american.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close