Antena 3 CNN Externe Vicepremierul rus: Occidentul se comportă cu lumea musulmană ca o "maimuţă cu o grenadă"

Vicepremierul rus: Occidentul se comportă cu lumea musulmană ca o "maimuţă cu o grenadă"

Vicepremierul rus: Occidentul se comportă cu lumea musulmană ca o "maimuţă cu o grenadă"
Sursa foto: Foto: Twitter
27 Aug 2013   •   19:12

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris marţi pe Twitter că Occidentul acţionează în lumea musulmană "ca o maimuţă cu o grenadă". Mesajul a fost transmis în contextul în care Statele Unite şi o serie de capitale europene vizează o intervenţie în Siria, informează AFP.

"Occidentul se comportă cu lumea musulmană ca o maimuţă cu o grenadă", a scris într-un mesaj postat pe contul său de Twitter Dmitri Rogozin.Rusia, putere aliată a regimului lui Bashar al-Assad, a avertizat deja marţi că o intervenţie militară va avea consecinţe "catastrofale" pentru ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Oficialii SUA vizează lovituri împotriva regimului sirian ca răspuns la un presupus atac chimic comis lângă Damasc, soldat cu câteva sute de morţi.

În 2003, Rusia s-a opus în mod ferm, intervenţiei în Irak, unde Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat o operaţiune militară care a permis îndepărtarea de la putere a dictatorului Sadam Hussein.

În 2011, Rusia a permis occidentalilor să acţioneze în Libia, abţinându-se de la un vot de veto faţă de o rezoluţie ONU. Însă Moscova şi-a exprimat furia atunci când rezoluţia privind instituirea unei zone de excludere aeriană a fost utilizată pentru a justifica bombardarea poziţilor militare ale dictatorului libian Muammar Kadhafi, un aliat al Rusiei din epoca sovietică.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin Siria conflict Siria
Parteneri
Horoscop 7 iunie 2023. Peştii profită din plin, Balanţele trec testul fidelităţii
x close