Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cere omologului său egiptean stoparea violenţelor

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cere omologului său egiptean stoparea violenţelor

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cere omologului său egiptean stoparea violenţelor
Sursa foto: Foto: gatewaypundit.rightnetwork.com
04 Feb 2011   •   12:23

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat, joi, pe omologul său egiptean, Omar Suleiman, cerându-i să pună capăt violenţelor contra manifestanţilor de la Cairo, potrivit AFP.

De asemenea, Biden l-a încurajat pe Suleiman să angajeze un proces de tranziţie politică. Astfel, în aceeaşi zi, vicepreşedintele egiptean i-a somat pe manifestanţii care cer plecarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak să părăsească Piaţa Tahrir, centrul mişcării de contestare.

Potrivit sursei citate, Casa Albă a anunţat că Joe Biden a reiterat criticile lui Barack Obama la adresa celor care se fac vinovaţi de violenţe.

"Vicepreşedintele s-a pronunţat pentru negocieri imediate, credibile şi la care să ia parte toate partidele, pentru ca Egiptul să opereze o tranziţie către un Guvern democratic, care să răspundă aspiraţiilor poporului egiptean"

"El a subliniat că Guvernul egiptean are sarcina de a se asigura că manifestaţiile paşnice nu conduc la violenţe şi intimidări şi că jurnaliştii şi activiştii din domeniul apărării drepturilor omului îşi pot desfăşura activităţile", a continuat preşedinţia americană, dând asigurări că Biden a cerut ca jurnaliştii şi activiştii deţinuţi să fie "eliberaţi imediat".

×
Subiecte în articol: Joe Biden SUA Egipt violente
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close