Antena 3 CNN Externe El este adversarul politic nr. 1 al lui Vladimir Putin

El este adversarul politic nr. 1 al lui Vladimir Putin

El este adversarul politic nr. 1 al lui Vladimir Putin
Sursa foto: sursa foto: Facebook/ Agerpres
27 Dec 2016   •   12:09

Politicianul Alexei Navalnîi a anunţat, în decembrie, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în primăvara anului 2018. El şi-a anunţat intenţiile într-un mesaj transmis susţinătorilor săi.

Numărul tuturor susţinătorilor lui Navalnîi se cifrează la milioane de persoane, având în vedere că omul văzut drept liderul opoziţiei „neoficiale”, anti-sistem, din Rusia, a obţinut peste 630.000 de voturi la alegerile locale din septembrie 2013, candidând pentru funcţia de primar al Moscovei împotriva lui Serghei Sobianin, susţinut de partidul pro-prezidenţial „Rusia Unită” (Edinaia Rossia).

Sobianin a câştigat din primul tur, însă doar cu 51,3%, în timp ce Navalnîi a acumulat 27,2% din voturi, plasându-se pe poziţia a doua, cu peste 11% mai mult decât toţi cei trei candidaţi luaţi împreună ai formaţiunilor din „opoziţia oficială”, reprezentată în Dumă (Partidul Comunist, Partidul Liberal-Democrat Rus şi „Rusia Dreaptă”). În acelaşi timp, Serghei Mitrohin, candidatul partidului „Yabloko”, neparlamentar, parte din opoziţia anti-Putin, a reuşit să obţină 3,51%.

Eşecul lui Navalnîi de a ocupa funcţia de primar al capitalei Rusiei a arătat că, de fapt, în principalul oraş al Rusiei, aproape o treime din alegători preferă oamenii opoziţiei anti-sistem, de trei ori mai mult decât moscoviţii care votează pentru „opoziţia oficială”.

Mai mult, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close