Antena 3 CNN Externe Violurile le obligă pe numeroase tinere siriene să fugă din ţară

Violurile le obligă pe numeroase tinere siriene să fugă din ţară

Violurile le obligă pe numeroase tinere siriene să fugă din ţară
Sursa foto: Foto: watwatworld.com
de S.T.    |    14 Ian 2013   •   12:26

Violul este unul dintre principalele motive care le obligă pe femeile şi tinerele siriene să fugă din ţară, potrivit organizaţiei International Rescue Committee (IRC), scrie AFP.

Violul este un "fenomen important şi îngrijorător al războiului civil din Siria", apreciază IRC, ONG cu sediul în Statele Unite, într-un raport publicat luni şi intitulat "Siria: o criză regională".
   
"În cursul a trei luni de anchete, realizate de către IRC în Liban şi Iordania, sirienii au citat violul ca motivul principal al fugii din ţară împreună cu familia", a anunţat ONG-ul în raport, îndemnând să se acţioneze de urgenţă.
   
"Multe femei şi fete au povestit că au fost atacate în public sau în propriile case de către bărbaţi înarmaţi, în general. Violurile, uneori colective, au fost comise sub ochii membrilor familiei", potrivit IRC.
   
Victimele care supravieţuiesc acestor atacuri nu prea vorbesc, potrivit IRC, din cauza "normelor sociale sau dezonoarei pe care o reprezintă violul pentru familia lor", precizează IRC.
   
Femeile care fug sunt private de supraveghere medicală şi suport psihologic şi trebuie să facă faţă unor "condiţii periculoase de viaţă în tabere şi unui nivel ridicat de violenţă domestică".
   
Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHRC) a anunţat vineri că numărul refugiaţilor sirieni înregistraţi în ţările vecine şi în Africa de Nord a crescut la peste 100.000, în perioada 11 decembrie 2011-11 ianuarie 2012, şi a depăşit numărul de 600.000.
   

×
Subiecte în articol: viol Siria viol refugiaţi sirieni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close