Antena 3 CNN Externe Vizita surpriză a lui Zelenski în SUA, precedată de vizita făcută de omul lui Putin în China

Vizita surpriză a lui Zelenski în SUA, precedată de vizita făcută de omul lui Putin în China

Kremlinul și-a trimis un emisar în China pentru a discuta despre războiul Rusiei în Ucraina.

Vizita surpriză a lui Zelenski în SUA, precedată de vizita făcută de omul lui Putin în China
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   12:37

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a întreprins o vizită surpriză la Beijing, unde a dialogat cu președintele chinez Xi Jinping.

Medvedev, care în trecut a fost președinte și premier al Rusiei, a postat pe Telegram o înregistrare video în care se poate vedea cum este primit de liderul chinez și pozează pentru presă.

Oficialul rus a menționat că a discutat cu Xi Jinping despre parteneriatul strategic "fără limite" dintre țările lor, precum și despre Ucraina, fără a oferi mai multe detalii.

"Am discutat despre cooperarea dintre cele două partide de guvernământ din China şi Rusia (...), despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului nostru strategic, inclusiv în economie și producția industrială. De asemenea, am discutat probleme internaționale, inclusiv, bineînțeles, conflictul din Ucraina. Discuțiile au fost utile", a menționat Medvedev.

Dmitri Medvedev a întreprins vizita la Beijing în calitate de președinte al partidului Rusia Unită, la putere în Rusia, fiind invitat de Partidului Comunist Chinez.

Președintele Chinei a cerut "moderație și dialog" în conflictul din Ucraina

Potrivit agenției chineze de știri Xinhua, Xi Jinping a cerut la întâlnirea cu Medvedev "moderație" și "dialog" în conflictul din Ucraina.

Șeful statului chinez a subliniat că țara sa "a păstrat întotdeauna o atitudine obiectivă și justă" față de războiul din Ucraina și "a promovat convorbirile de pace".

El și-a exprimat speranța că ambele părți "își vor soluționa preocupările comune în sfera securității prin intermediul instrumentelor politice".

Rusia și-a accelerat gesturile de deschidere către Beijing după ce a fost afectată de o amplă serie de sancțiuni din partea Occidentului, în urma invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina.

Astfel, potrivit presei internaționale, Moscova caută să-și întărească relațiile economice, politice și în domeniul securității cu Beijingul, pentru a compensa deteriorarea relațiilor cu Occidentul, și vede în Xi Jinping un potențial aliat în cadrul unei coaliții antioccidentale.

Foto: Xi Jinping, președintele Chinei, într-o întâlnire la Shanghai cu Dmitri Medvedev, la momentul respectiv prim-minsitru al Rusiei, 5 noiembrie 2018

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Xi Jinping Ucraina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close