Antena 3 CNN Externe Vlad Filat, însărcinat cu formarea viitorului Guvern al Republicii Moldova

Vlad Filat, însărcinat cu formarea viitorului Guvern al Republicii Moldova

Vlad Filat, însărcinat cu formarea viitorului Guvern al Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2013   •   18:52

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a însărcinat pe Vlad Filat cu formarea viitorului guvern, relatează Jurnal de Chişinău.
   
"În conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, am purtat consultări cu fracţiunile parlamentare, dar şi cu grupuri de deputaţi cu scopul identificării candidatului la funcţia de premier. În urma acestor discuţii am luat decizia să-l înaintez la funcţia de premier pe liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat", a anunţat Nicolae Timofti.
   
Şeful statului a precizat că a luat această decizie din două motive.

"În primul rând, a fost singura candidatură, înaintată de Partidul Liberal Democrat. În al doilea rând, fracţiunile Partidului Democrat, Partidului Liberal, dar şi grupul de deputaţi condus de Vadim Mişin au recunoscut dreptul PLDM de a propune candidatul la funcţia de premier", a precizat Nicolae Timofti.
   
Vlad Filat are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului.
   
Întrebat ce va face dacă Parlamentul nu va susţine candidatura lui Vlad Filat şi dacă va prezenta în mod repetat aceeaşi candidatură, Nicolae Timofti a declarat: "Să ajungem peste 15 zile. Atunci vom lua deciziile respective".
   
Partidul Liberal a anunţat că nu va susţine candidatura lui Vlad Filat, iar reprezentanţii Partidului Democrat au transmis că aşteaptă să fie convinşi de Vlad Filat. Opoziţia comunistă a boicotat con sultările şi solicită alegeri parlamentare anticipate.
   

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close