Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin explică de ce Aleksei Navalnîi este în pușcărie: "S-a mutat în mod deliberat pentru a fi arestat"

Vladimir Putin explică de ce Aleksei Navalnîi este în pușcărie: "S-a mutat în mod deliberat pentru a fi arestat"

Vladimir Putin a spus miercuri, la Geneva, în urma unui summit cu omologul său american Joe Biden, că opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a primit ceea ce a meritat atunci când a fost condamnat la închisoare.

Vladimir Putin explică de ce Aleksei Navalnîi este în pușcărie: "S-a mutat în mod deliberat pentru a fi arestat"
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    16 Iun 2021   •   22:47

Miercuri, după summitul cu președintele american Joe Biden de la Geneva, Putin a declarat că Navalni a primit pedeapsa cuvenită pentru încălcarea condițiilor eliberării condiționate, adăugând că acesta era conștient că se confruntă cu o pedeapsă cu închisoarea când s-a întors în Rusia.

"S-a mutat în mod deliberat pentru a fi arestat", a afirmat Putin, transmite Associated Press.

Săptămâna trecută, un tribunal de la Moscova a declarat ilegale organizațiile fondate de Navalny, etichetându-le drept extremiste.

Vladimir Putin nu garantează că Alexei Navalni va ieși din închisoare în viață

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu poate garanta că liderul opoziției Alexei Navalni va părăsi închisoarea în viață și a negat că ar fi ordonat o tentativă de asasinare a acestuia.

Navalni s-a întors în Rusia din Germania în ianuarie, după ce și-a revenit după otrăvirea cu un agent nervos. El a fost reținut la scurt timp după sosirea sa la Moscova și condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru încălcarea condițiilor eliberării condiționate  în timp ce era tratat în străinătate.

Navalny a început inițial o grevă a foamei, iar aliații săi spun că înainte de a-și ăncheia greva, după sfatul medicilor, a fost la un pas de moarte.

Întrebat dacă poate garanta că Navanli va părăsi închisoarea în viață, Putin a susținut că nu are niciun cuvânt de spus în această privință.

"Uite, astfel de decizii în această țară nu sunt luate de președinte. Nu va fi tratat mai rău decât ceilalți", a declarat Putin, potrivit USA Today.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close