Antena 3 Externe Vladimir Putin cere ajutorul Europei pentru a ajuta Ucraina!

Vladimir Putin cere ajutorul Europei pentru a ajuta Ucraina!

15 Mai 2014   •   20:28
Vladimir Putin cere ajutorul Europei pentru a ajuta Ucraina!

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi liderilor Uniunii Europene să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina aflată în mijlocul unei crize economice și a subliniat că Moscova este gata pentru consultări referitoare la datoriile la gaze ale Kievului față de Rusia, informează AGERPRES.
''Federația Rusă este în continuare deschisă pentru continuarea consultărilor și pentru a lucra împreună cu țările europene pentru stabilizarea situației'', a afirmat Vladimir Putin într-o declarație adresată liderilor străini.

''Sperăm de asemenea într-o mai mare implicare a Comisiei Europene în dialog cu scopul găsirii unor soluții specifice și corecte care vor ajuta la stabilizarea economiei Ucrainei'', a mai spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a afirmat că societatea Gazprom a fost nevoită să ceară Ucrainei să plătească în avans pentru livrările de gaze începând din iunie după ce datoriile Kievului față de Rusia au ajuns la 3,5 miliarde de dolari. Moscova a redus de două ori livrările de gaze naturale către Kiev în timpul disputelor privind prețul acestora, provocând întreruperi în aprovizionările de gaze către Europa.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close