Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, conferință-maraton. Cum a răspuns liderul de la Kremlin la cele mai incomode întrebări

Vladimir Putin, conferință-maraton. Cum a răspuns liderul de la Kremlin la cele mai incomode întrebări

Vladimir Putin, conferință-maraton. Cum a răspuns liderul de la Kremlin la cele mai incomode întrebări
Sursa foto: foto: kremlin.ru
14 Apr 2016   •   15:36

Vladimir Putin a susținut joi traditionala conferinta in care a raspuns in direct la intrebarile cetatenilor.

Evenimentul a fost transmis de la Moscova incepand cu ora 12:00.

In total, anul acesta s-au primit aproape 1,7 milioane de intrebari - mai putine decat anul trecut. Traditia conferintei de presa maraton ia inceput acum un deceniu si jumatate.

Pe cine ar salva Putin de la înec dintre Erdogan sau pe Obama?

Unele întrebări  au avut menirea să-l pună în dificultate pe liderul de la Kremlin. Spre exemplu, Putin a fost întrebat pe cine ar salva mai întâi de la înec, pe Erdogan sau pe Obama, relatează agenţiile ruse de presă, citate de Agerpres.

Adolescenta Varia Kuzneţova, de 12 ani, l-a întrebat pe Putin: dacă Erdogan şi Obama s-ar îneca, pe care dintre cei doi ar sări să-l salveze mai întâi? Preşedintele rus a zâmbit şi a spus că întrebarea fetei l-a pus în încurcătură. 'Atunci când cineva decide să se înece, el nu mai poate fi salvat. Dar noi, desigur, suntem gata să întindem o mână de ajutor şi de prietenie oricărui partener al nostru, dacă acesta evident doreşte' acest lucru, a răspuns Vladimir Putin, citat de TASS.

Preşedintele rus a subliniat că el consideră Turcia o ţară prietenă, la fel şi poporul turc, dar că există unele probleme cu unii oameni politici, al căror comportament nu este tocmai adecvat.

Rusia nu este şi nu va ajunge într-o încercuire ostilă, s-a declarat convins preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul dialogului direct cu populaţia, relatează TASS.

Ce a răspuns Putin despre viața sa personală

O altă întrebare a vizat viața personală a lui Vladimir Putin. Acesta a fost întrebatr dacă fosta sa soţie, Liudmila, s-a recăsătorit după divorţ, aşa cum a scris presa.

Putin a afirmat că fosta sa soţie este 'mulţumită de viaţa ei', dar a evitat să dea un răspuns foarte clar.

'Mă văd din când în când cu Liudmila Aleksandrovna. Nu prea des, dar ne întâlnim. Avem relaţii foarte bune. Poate chiar mai bune decât erau înainte. Şi ştiu că totul este bine cu ea. Ceea ce scriu ziarele este o temă separată. Ea este mulţumită de viaţa ei. Totul este bine. Şi eu sunt mulţumit', a spus Putin, fără a oferi alte detalii.

Referitor la viaţa sa privată, el s-a mulţumit să spună că o informaţie despre viaţa sa personală ar putea influenţa cursul de schimb valutar sau preţul la petrol, dar a adăugat că, în opinia sa, viaţa privată a oamenilor politici nu este de primă importanţă. 'Poate odată vă voi satisface această curiozitate', a adăugat Putin, a cărui viaţă intimă reprezintă un subiect tabu în mass-media ruse.

La sfârşitul lunii ianuarie, publicaţia 'Sobesednik' a scris că Liudmila Putina s-a recăsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea.

La 6 iulie 2013, Putin a anunţat public că a divorţat de soţia sa Liudmila, după un mariaj de 30 de ani. Actualului preşedinte rus i se atribuie o relaţie amoroasă cu fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică Alina Kabaeva.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, susţine că meldonium nu este un produs dopant

Despre Meldonium, liderul de la Kremlin a afirmat că nu a fost niciodată un produs dopant şi nu are efect asupra performanţei sportivilor.

''Acesta nu a fost niciodată un produs dopant, el nu influenţează performanţele sportivilor'', a declarat Putin despre meldonium, substanţă interzisă de la 1 ianuarie 2016 de către Agenţia Mondială Antidoping. AMA a anunţat miercuri că până acum 172 de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium, dintre care 40 din Rusia.

Putin a adăugat că exclude introducerea meldoniumului pe lista interzisă din cauza unui context politic şi a precizat că această substanţă ''menţine muşchii inimii în stare bună atunci când ei sunt supuşi unui efort susţinut''

AMA a anunţat miercuri că sportivii depistaţi pozitiv până la 1 martie pot evita suspendarea, dacă în organism se regăseşte o cantitate mai mică de 15 micrograme. AMA nu are încă studii efectuate privind durata de eliminare completă a substanţei din organism şi nu va lua încă sancţiuni împotriva sportivilor, care rămân, însă, suspendaţi provizoriu.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cutremur în România, în această seară! Magnitudinea înregistrată
x close