Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, dat de gol de televiziunea rusă în privinţa trupelor din Siria

Vladimir Putin, dat de gol de televiziunea rusă în privinţa trupelor din Siria

Vladimir Putin, dat de gol de televiziunea rusă în privinţa trupelor din Siria
18 Noi 2015   •   22:00

O hartă cu operațiuni militare ale Rusiei în Siria, prezentată într-un reportaj al televiziunii publice ruse, sugerează prezența la sol a unor unități de artilerie ruse în provincia Homs (centru), în timp ce Vladimir Putin a exclus întotdeauna orice desfășurare de trupe la sol, relatează AFP.
Contactat miercuri seara de către AFP, Kremlinul a dezmințit prezența de trupe ruse la sol.

Canalul de televiziune Russia Today (RT) a difuzat marți un reportaj despre o reuniune a Statului major al armatei ruse, desfășurată în aceeași zi, în prezența lui Vladimir Putin, consacrată operațiunilor în curs de desfășurare în Siria.

În reportajul de 15 minute, o hartă cu ''deplasările forțelor armate siriene în sectorul Mahin'', în provincia Homs, apare timp de câteva secunde. O poziție a ''Gărzii republicane'', altfel zis a armatei siriene, este marcată Sadad, în provincia Homs.

Dar, la sud de acest oraș și la nord-vest, în apropiere de localitatea Hamrat, sunt menționate două poziții purtând acronime ale armatei ruse: piese de artilerie cu calibru de 152 mm, Msta 2A65, aparținând Brigăzii de artilerie 120-a. Această brigadă își are sediul de obicei în Kemerovo, în Siberia.

Luptele sunt frecvente în apropiere de Sadad între armata siriană și jihadiștii Statului Islamic.

O sursă militară siriană a declarat pentru AFP că în Sadad se află consilieri ruși pentru a oferi consultanță armatei siriene în utilizarea artileriei''.



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close