Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, în doliu. Unul dintre oamenii săi de încredere a fost asasinat

Vladimir Putin, în doliu. Unul dintre oamenii săi de încredere a fost asasinat

Vladimir Putin, în doliu. Unul dintre oamenii săi de încredere a fost asasinat
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Sep 2016   •   22:32

Vladimir Putin este în doliu, chiar dacă formaţiunea lui abia a câştigat alegerile în Rusia. Unul dintre oamenii săi de încredere a fost asasinat chiar la Moscova. Evghenii Jilin, lider al unui grup separatist pro-rus care opereaza in estul Ucrainei, a fost ucis, potrivit stirileprotv.ro.

Jilin a fost impuscat in restaurantul de lux Veterok dintr-o suburbie a Moscovei, unde intrase sa ia masa impreuna cu un prieten. Asasinul l-a asteptat in local iar dupa ce a tras 4 sau 5 focuri a reusit sa fuga, scrie agentia oficiala de stiri Interfax. Andrei Kozirev, prietenul lui Jilin, a fost ranit dar a supravietuit.

Anchetatorii presupun ca a ar fi fost vorba de o reglare de conturi, dupa o disputa cu “un rival din domeniul afacerilor cu servicii de paza si protectie”. Evghenii Jilin, in varsta de 40 de ani, a lucrat in politie. In 2010 a creat organizatia Oplot, descrisa drept un “fight club” cu legaturi in lumea interlopa din Harkov. Ulterior, Oplot s-a alaturat miscarii de opozitie la revolutia EuroMaidanului din Ucraina, luand partea presedintelui de atunci, Viktor Ianukovici.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close