Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin i-a pus gând rău lui John Jihadistul

Vladimir Putin i-a pus gând rău lui John Jihadistul

Vladimir Putin i-a pus gând rău lui John Jihadistul
19 Oct 2015   •   17:59

Rusia a transformat capturarea călăului ISIS „John jihadistul” într-o prioritate, deoarece oportunitatea pentru propagandă ar fi imensă, a declarat o sursă din serviciile de securitate americane, scrie gandul.info.

Preşedintele rus Vladimir Putin se pregăteşte să trimită trupe speciale în Siria, cu scopul de a-l prinde pe jihadistul de origine britanică, pe numele lui real Mohammed Emwazi.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani, care a executat numeroşi prizonieri în faţa camerei de luat vederi, este principala ţintă pentru Putin. O altă persoană vizată este liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, scrie Daily Mail.

Publicaţia The Sun citează o sursă americană, care spune că ruşilor le va fi mai uşor să întreprindă misiuni speciale şi asasinate în Siria, deoarece Putin a fost „invitat” acolo de preşedintele sirian Bashar al-Assad.

„Unii se tem că forţele speciale ruse vor viza personaje cheie din ISIS, precum „John jihadistul” şi liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi. O lovitură de succes împotriva acestor doi ucigaşi ar fi o oportunitate de propagandă imensă.

Putin ar putea spune apoi că tacticile sale radicale au realizat ceea ce Occidentul se străduieşte de ceva timp. Ar fi o lovitură devastatoare pentru prestigiul SUA”.

„John jihadistul” a devenit cunoscut după ce a apărut în mai multe clipuri cu execuţiile ISIS, în care îşi asumă cu sânge rece „rolul” de călău, scrie Daily Mail.

La începutul acestei luni, premierul britanic David Cameron a spus că îl vrea pe „John jihadistul” „mort sau viu”, promiţând că va dubla numărul de drone care atacă ISIS (gruparea teroristă Stat Islamic).

Premierul a spus că este pregătit să trimită trupele speciale SAS în căutarea teroriştilor care vor să organizeze atentate în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close