Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, în Crimeea pentru a asista la ceremoniile de Ziua Victoriei de la Sevastopol

Vladimir Putin, în Crimeea pentru a asista la ceremoniile de Ziua Victoriei de la Sevastopol

Vladimir Putin, în Crimeea pentru a asista la ceremoniile de Ziua Victoriei de la Sevastopol
Sursa foto: Foto: ctvnews.ca
09 Mai 2014   •   14:44

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns vineri după-amiază în Crimeea pentru a asista la Sevastopol, sediul istoric al Flotei Ruse la Marea Neagră, la ceremoniile organizate cu ocazia victoriei asupra naziştilor, a anunţat presa rusă, citată de AFP.
   
Preşedintele rus, care a asistat vineri dimineaţă la tradiţionala defilare militară din Piaţa Roşie din Mosocva, merge pentru prima dată în peninsula ucraineană, a cărei alipire la Rusia, în martie, a fost denunţată de occidentali.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" a comentat, în ediţia de vineri a emisiunii "Esenţial", prezenţa oficialilor ruşi la ceremonia militară din Crimeea.

"E genul de aniversare care nouă, aici, în spaţiul lumii democratice, ne dă frisoane. Şi mulţumim din Dumnezeu că facem parte din acea zonă a Europei care nu poate fi ameninţată militar direct de Rusia", a afirmat Radu Tudor la Antena 3.

Aproximativ 11.000 de militari au participat la parada militară organizată în onoarea victoriei din 1945 asupra regimului nazist a început vineri în Piaţa Roşie, la Moscova, în plină criză cu Ucraina, după anexarea Crimeei de către Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close