Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin anunță că nu va trimite noi soldați în Ucraina

Vladimir Putin anunță că nu va trimite noi soldați în Ucraina

Vladimir Putin a promis că nu vor fi mobilizate efective suplimentare pentru a susține ceea ce el numește în continuare operațiune specială din Ucraina.

Vladimir Putin anunță că nu va trimite noi soldați în Ucraina
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    08 Mar 2022   •   08:54

Liderul de la Kremlin a dat asigurări că îndeplinirea obiectivelor va fi asigurată doar de militarii angajați pe bază de contract. 

”Subliniez, soldații recruți nu sunt și nu vor fi implicați în operațiunile de luptă. Nici nu va exista nicio mobilizare suplimentară a rezerviștilor. 

Obiectivele stabilite vor fi atinse numai de soldați profesioniști. Sunt încrezător că ei vor asigura siguranța și pacea poporului rus. 

Aș dori să mă adresez mamelor soțiilor, mireselor, surorilor și prietenelor soldaților și ofițerilor noștri care se luptă acum pentru a apăra Rusia în cadrul operațiunii militare speciale. Știu cât de îngrijorate sunteți pentru cei dragi. Puteți fi mândre de ei, la fel cum toată țara se simte mândră și simte pentru ei. 

Volodimir Zelenski, mesaj neașteptat: ”Aici mă aflu! Nu mă ascund și nu îmi e frică de nimeni!”

Președintele ucrainean i-a sfidat pe invadatorii ruși. Volodimir Zelenski a anunțat că este chiar în Parlamentul Prezidențial și că nu se teme de nimeni.

Zelenski a făcut anunțul seara trecută când a transmis un mesaj de încurajare pentru poporul lui într-un moment de maximă tensiune, când ucrainenii s-au mobilizat cu toate forțele ca să își apere capitala. 

Acesta este primul mesaj înregistrat de liderul de la Kiev din biroul său situat în sediul președinției ucrainene după lansarea ofensivei ruse. 

”Eu sunt în Kiev, pe strada Pankova (unde se află sediul președinției ucrainene, n.red.). Nu mă ascund și nu îmi e frică de nimeni!”, a spus Zelenski seara trecută. 

"Este a 12-a seară a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem toţi pe teren, muncim cu toţii. Toată lumea este unde ar trebui să fie. Eu sunt în Kiev. Echipa mea este cu mine. Apărarea teritorială este pe teren, militarii sunt pe poziţii. Eroii noştri: medici, salvatori, transportatori, diplomaţi, jurnalişti. Toată lumea este în război. Contribuim cu toţii la victorie, care va fi obţinută în mod categoric", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit Mediafax. 

"A treia rundă a negocierilor în Belarus a avut loc astăzi. Aș vrea să spun că a fost a treia rundă şi ultima, dar suntem realiști. Vom continua negocierile, vom insista cu negocierile până când vom găsi o modalitate de a le spune cetățenilor noștri care este modul de a ajunge la pace", a subliniat Zelenski.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Război Ucraina Rusia
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close