Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin revendică dreptul Rusiei de a fi puternică

Vladimir Putin revendică dreptul Rusiei de a fi puternică

Vladimir Putin revendică dreptul Rusiei de a fi puternică
Sursa foto: foto: kremlin.ru
05 Oct 2016   •   14:32

Preşedintele rus Vladimir Putin a revendicat miercuri dreptul Rusiei de 'a fi puternică', la prima şedinţă a noii Dume de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), dominată de Rusia Unită, partidul pro-Kremlin, care a înregistrat o victorie zdrobitoare la alegerile legislative care au avut loc la 18 septembrie, transmite EFE, citată de Agerpres.

În discursul său, rostit în faţa a 350 de deputaţi, Putin le-a cerut 'să-şi unească forţele pentru a obţine dreptul pe care îl are orice naţiune, acela de a fi puternică' şi pentru a consolida securitatea. 'Însă atunci când spunem că vrem să fim puternici nu vrem să spunem că dorim să creăm un imperiu, nici să impunem cuiva ceva', a declarat liderul de la Kremlin, care şi-a exprimat speranţa că 'toate partidele reprezentate (în Dumă) ne vor oferi sprijinul legislativ necesar'.

Putin a abordat şi subiectul alegerilor legislative din 18 septembrie, pe care le-a calificat drept 'corecte şi transparente', subliniind că noua Dumă - unde partidul Rusia Unită deţine 343 din cele 450 de mandate ale camerei inferioare a parlamentului rus - este 'perfect legitimă'.

Preşedintele rus a vorbit şi despre provocările cu care se vor confrunta noii deputaţi în plan socio-economic, referindu-se printre altele la 'obţinerea creşterii economice prin eliminarea barierelor legislative care afectează investiţiile'. Totodată, Putin le-a cerut deputaţilor 'susţinere legislativă pentru a îndeplini obiectivele proritare, precum finanţarea bugetului de stat pentru aceste proiecte'

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Duma de Stat
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close