Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin şi-a schimbat strategia. Ce DECIZIE a luat faţă de Ucraina

Vladimir Putin şi-a schimbat strategia. Ce DECIZIE a luat faţă de Ucraina

Vladimir Putin şi-a schimbat strategia. Ce DECIZIE a luat faţă de Ucraina
de O.P.    |    10 Apr 2014   •   06:19

Autorităţile de la Kiev i-au somat pe activiştii pro-ruşi din estul Ucrainei să părăsească, în 48 de ore, clădirile oficiale pe care le ocupă.  Până acum, ultimatumul a fost ignorat. Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin pare mai binevoitor faţă de Ucraina.

El a cerut concernului Gazprom să nu le pretindă, imediat, ucrainenilor plata datoriei de peste două miliarde de dolari pentru gazele livrate. Guvernul de la Kiev ar putea folosi forţa pentru a elibera sediile administrative ocupate de activiştii pro-ruşi, dacă aceştia depăşesc termenul de 48 de ore.

Deocamdată, militanţii separatişti se declară gata să reziste până vor obţine un referendum pentru independenţa regiunilor lor.

Rebelii de la Luhansk, pe care guvernul ucrainean i-a acuzat că ar fi luat ostatici, au cerut, deschis, protecţia preşedintelui rus Vladimir Putin.

Putin se arată, însă, mai îngăduitor cu ucrainenii: el a cerut concernului Gazprom să le acorde o păsuire la plata celor 2,2 miliarde de dolari pe care aceştia le-ar datora pentru gazele livrate.

În acest timp, miniştrii de externe ai Rusiei şi Statelor Unite continuă să aibe convorbiri telefonice pe tema situaţiei din Ucraina. Dar adjunctul secretarului de stat, Victoria Nuland, a recunoscut că Statele Unite nu au aşteptări prea mari de la tratativele diplomatice.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Gazprom Vladimir Putin
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close