Voia să-i UCIDĂ PE TOŢI: Agresorul din Newtown avea cartuşe pentru a doborî ÎNCĂ 670 de persoane

de A.M.P    |    17 Dec 2012   •   09:52
Voia să-i UCIDĂ PE TOŢI: Agresorul din Newtown avea cartuşe pentru a doborî ÎNCĂ 670 de persoane Foto: Agerpres/AP
Americanul Adam Lanza, care vinerea trecută a ucis 26 de persoane, dintre care 20 de copii, la o şcoală primară din Connecticut (nord-estul SUA), avea asupra sa câteva sute de cartuşe şi o carabină.

Potrivit poliţiei, arsenalul descoperit asupra agresorului, după ce acesta şi-a pus capăt zilelor, ar fi fost suficient pentru a împuşca încă aproximativ 670 de persoane, informează ABC.

Înainte de sosirea poliţiei, agresorul în vârstă de 20 de ani, care înainte de atacul de la şcoală îşi ucisese mama, împrăştiase în jurul şcolii din Newtown mai multe încărcătoare (de câte 30 de cartuşe), totalizând sute de cartuşe, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Connecticut J. Paul Vance.

Cele mai multe dintre victime, a căror identitate a fost confirmată oficial duminică, au fost împuşcate cu o carabină Bushmaster AR-15. Asupra atacatorului au mai fost descoperite două pistoale de 10 şi 9 mm; cu unul din acestea Lanza şi-a luat viaţa. Poliţia a mai descoperit o puşcă de calibru mare în portbagajul vehiculului cu care agresorul, despre care se spune că avea grave probleme psihice, a venit la şcoală.

Motivele care au condus la această tragedie fără precedent în SUA - toţi copiii ucişi având vârste de 6 şi 7 ani - nu sunt cunoscute, dar după cum a relatat presa de peste Ocean, cu o zi înainte de măcel, Lanza a avut o altercaţie cu patru învăţători din şcoala unde lucra şi mama sa.

Publicaţia Daily News a relatat că Adam Lanza suferea de o formă uşoară de autism.

Preşedintele Barack Obama a decretat patru zile de doliu, deplasându-se duminică la locul tragediei. Luni, nicio şcoală din Statele Unite nu îşi va deschide porţile, pentru a comemora victimele din Connecticut, pe fondul discuţiilor tot mai aprinse privind revizuirea legii federale privind controlul armelor.

Parteneri
x close