Antena 3 CNN Externe "Vom continua lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală". Prima reacţie publică a lui Putin după atentatele care au lovit Rusia

"Vom continua lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală". Prima reacţie publică a lui Putin după atentatele care au lovit Rusia

"Vom continua lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală". Prima reacţie publică a lui Putin după atentatele care au lovit Rusia
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Dec 2013   •   17:14

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi că Rusia va continua "lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală". Aceasta a fost prima sa reacţie publică la cele două atentate sinucigaşe soldate cu 34 de morţi la Volgograd (sud-vest), relatează AFP.

"În anul care s-a scurs ne-am confruntat cu probleme şi provocări grave, în special actele teroriste inumane de la Volgograd, şi catastrofe fără precedent în Extremul Orient", a declarat Putin la Habarovsk, în Extremul Orient afectat de inundaţii vara trecută.

"Dragi prieteni, ne înclinăm în faţa victimelor acestor atentate teribile. Sunt sigur că vom continua cu forţă şi fără întrerupere lupta împotriva teroriştilor până la eliminarea lor totală", a declarat Putin, potrivit agenţiilor de presă.

Preşedintele Rusiei  a făcut aceste declaraţii în cadrul unei deplasări la Habarovsk, unde s-a întâlnit cu victimele inundaţiilor.
   
În mod straniu, discursul de Anul Nou al lui Putin, care a fost difuzat anterior în regiunile cele mai îndepărtate, Magadan şi Kamceatka, nu menţiona atentatele comise duminică şi luni la Volgograd.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Putin a rupt o lungă tradiţie, rostind două discursuri diferite.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close