Antena 3 CNN Externe Washingtonul "îl trage de urechi" pe Putin: "Poporul egiptean ar trebui să decidă singur cine îl conduce"

Washingtonul "îl trage de urechi" pe Putin: "Poporul egiptean ar trebui să decidă singur cine îl conduce"

Washingtonul "îl trage de urechi" pe Putin: "Poporul egiptean ar trebui să decidă singur cine îl conduce"
14 Feb 2014   •   14:12

Statele Unite ale Americii l-au mustrat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru declaraţia acordată ieri, în faţa şefului armatei egiptene, Abdel Fattah al-Sisi, de susţinere a acestuia la alegerile prezidenţiale.

Washingtonul a dat asigurări că "relaţiile cordiale" dezvoltate recent, dintre Moscova şi Cairo, nu vor afecta "legăturile istorice" dintre Egipt (un aliat strategic în Orientul Mijlociu pentru americani) şi SUA, care au suferit unele răciri în ultimele luni.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf
"Desigur, noi nu sprijinim niciun candidat şi nici nu credem că acest lucru ar fi o modalitate onestă, a Statelor Unite sau a domnului Putin, de a decide cine ar trebui să conducă Egiptul", a spus pentru AFP, un reprezentant al Departamentului de Stat american, Marie Harf.
"Poporul egiptean ar trebui să decidă singur cine îl conduce", a adăugat aceasta.

Liderul de la Kremlin şi-a exprimat, ieri, în mod public, susţinerea pentru candidatura lui Sisi la fotoliul de preşedinte al Egiptului.

×
Subiecte în articol: egipt, cairo
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close