Antena 3 CNN Externe Zăpada a adus un armistiţiu nesperat într-un Damasc distrus de războiul civil

Zăpada a adus un armistiţiu nesperat într-un Damasc distrus de războiul civil

Zăpada a adus un armistiţiu nesperat într-un Damasc distrus de războiul civil
Sursa foto: Foto: AFP
11 Ian 2013   •   12:58

Timp de câteva ore, cetăţenii capitalei siriene au lăsat de-o parte armele în schimbul bulgărilor de zăpadă, iar sentimentele de ură s-au transformat în sentimente de bucurie.

Ninsoarea abundentă, fenomen extrem de rar în această regiune, a acoperit Damascul în alb şi i-a îndemnat pe sirieni să iasă afară şi să se joace cu zăpada, ignorând sângerosul război civil din ţară.
Uitând de care parte a baricadei se poziţionează, oamenii au participat cu mic, cu mare la o adevărată sărbătoare venită concomitent cu fulgii de nea.

"Noaptea trecută, pentru prima dată în ultimele luni, am auzit râsete de bucurie în loc de ţipete de durere şi frică. Chiar şi forţele de securitate au lăsat armele şi ne-au ajutat să facem un om de zăpadă", povesteşte Iman, un rezident din centrul cartierului Shaalan.
"A fost pentru prima dată, după mult timp, când am vorbit cu vecinii mei, susţinători ai opoziţiei", a mai spus acesta pe Skype şi preluat de Reuters.

"Am simţit zâmbetul, care ne-a lipsit de pe chipuri aproape doi ani. Suntem cu toţii sirieni! Pentru câteva ore, inimile noastre au fost pure ca zăpada", a mai povestit şi Amin, un alt locuitor al Damascului.

O furtună puternică de zăpadă a afectat Siria şi ţările învecinate, majoritatea oraşelor din regiune fiind de-a dreptul paralizate, din cauza ninsorii şi a valului de frig.
Pentru cei mai mulţi, "armistiţiul zăpezii" reprezintă o rază de speranţă pentru zile mai bune şi demonstrează că sirienii sunt capabili să coabiteze în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat.

×
Subiecte în articol: Siria furtuna de zapada
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close